Hizmetler

Devam Eden Projeler

Tarihçe

Taca İnşaat, 1988 yılında kurulmuş olmasına rağmen, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarına uzanan tarihi, üç nesildir süregelen inşaat geleneğinin mirasçısı olmanın getirdiği zengin bilgi birikimi ve deneyimi ile büyük ölçekli projelere imza atmaktadır. Taca İnşaat’ın başlangıç adımları, yönetim kurulu başkanı Tayyar Akkurt’un büyük babası Sait Bey tarafından 1923 yılında atılmıştır. Uzun yıllar birçok önemli ve dikkate değer ulusal projeyi üstlenen Sait Bey, daha sonra yönetimi inşaat mühendisliği alanındaki yüksek öğrenimini İngiltere’de tamamladıktan sonra yurda dönen oğlu Mecit Akkurt’a devretmiştir. Mecit Akkurt, şirkete kurumsal bir kimlik kazandırarak 1953’te Akkurt İnşaat Şirketi’ni kurmuş; Türkiye’de ve yurtdışında yüksek kalitede sayısız projeyi başarı ile tamamlamıştır.


İnşaat teknolojisinin geliştiği, iş bitirme hızı ve proje kalitesinin en önemli dinamikleri oluşturduğu 1980’lerde, Tayyar Akkurt şirketi devralmıştır. Akkurt marka ismi artık bir kurumsal sembole dönüşmüştür ve 1988’de Tayyar Akkurt şirketi TACA İnşaat A.Ş. adı altında yeniden organize etmiştir. TACA İnşaat A.Ş., dördüncü jenerasyon şirket olarak hala büyüyen birkaç kuruluştan biri olarak inşaat sektöründeki yerini almıştır.

Yeni teknolojileri takip eden ve yenilikçi yöntemler geliştiren TACA İnşaat, sürekli yenilenerek, ekipmanı ile profesyonel kadrosunu geliştirerek, müşterilerine kaliteli inşaatı en kısa zamanda ve en uygun maliyet ile eksiksiz sunma arayışındadır.

TACA İnşaat, kurulduğu 1988’den günümüze, tüm inşaat projelerinde gösterdiği istikrarlı gelişme ile endüstrideki yerini günden güne sağlamlaştırmaktadır. 

TACA İnşaat’ın temel prensipleri, projeleri yüksek kalitede işçilik ve uygun maliyet ile mümkün olan en kısa zamanda teslim etmektir. TACA İnşaat şimdiye kadar, 391.913 m²’si alışveriş merkezi, 726.700 m²’si otel, 171.930 m²’si ticari alan, 33.926 m²’si konut, ve 262.680 m²’si kongre merkezi olmak üzere toplam 1,587,149 m² inşaat alanı tamamlamıştır. Taca İnşaat, projelerin uygulaması sırasında kalite, çevre, iş sağlığı ve güvenliği prosedürlerine uygun bir şekilde çalışması nedeniyle 9/2014 tarihine kadar geçerli TS EN ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 ve BS OHSAS 18001:2007 sertifikaları ile ödüllendirilmiştir.

Ulusal ve küresel faaliyet alanını genişleten ve yatırım sermayesini çoğaltan Taca İnşaat, en çok değer verdiği şey olan müşteri memnuniyetinde en yüksek seviyeyi sürdürürken, ivmelenen bir büyüme yaşamaktadır.

Taca İnşaat genel müteahhit olarak Türkiye ve yurtdışında birçok projeyi tamamlamıştır: Kültür ve kongre merkezleri, lüks oteller ve tatil köyleri, alışveriş merkezleri, ofis binaları, konut kuleleri ve marina dahil olmak üzere çeşitli ticari projeler ve ar-ge binaları ile bu projelerin proje yönetim işleri.

TACA İnşaat’ın, havalimanı, liman, yol, köprü ile sıhhi tesisat, su arıtma, elektrik santrali gibi altyapı projeleri ihaleleri ve tasarla & inşa et anlaşmalarına birlikte katılabileceği güçlü iş ortakları bulunmaktadır. TACA, geçtiğimiz beş sene içinde alışveriş merkezi yatırımcılarıyla sıkı bağlar kurmuş, yaklaşık 450.000 m² anahtar teslim a kalite alışveriş merkezi projesi tamamlamış, 2009 ve 2010 yıllarında 2 adet ICSC ödülü almıştır. TACA, bir düzinenin üstünde lüks otel inşa etmiştir. TACA, bina malzeme sağlayıcıları ve imalatçılarına dair geniş bir kütüphaneye; satın alma aşamaları, lojistik uygulamaları, sivil ve yasal düzenlemeler hakkında gerekli teknik uzmanlığa sahip olup tasarla inşa et teknik ofisi ile dünya çapında proje yönetimi ve genel müteahhitlik inşaat hizmetleri sunmaktadır.

TACA İnşaat’ın inşaat endüstrisindeki lider konumunu sürdürmesi, kaliteli fabrikasyon teknikleri, bütünlük ve iş etiği ile müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımının bir sonucudur.

Taca © 2016. Tüm Hakları Saklıdır.