Hizmetler

Devam Eden Projeler

Türk İnşaat Devi TACA ile Sırbistan`ın Gemax Şirketi Stratejik İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Anlaşma, şirketlerin Sırbistan ve bölgedeki inşaat pazarına ortak katılımını sağlayacak.

İş ortaklığı kurulmasını sağlayan anlaşma ile iş almak kolaylaşacak, Sırbistan inşaat işçilerine üstyapı, mühendislik ve kısmi de olsa altyapı projelerinde iş imkanı doğacak.

İmzalanan süresiz anlaşma ile 600 Sırp işçisine iş kapısı açılırken, Türk-Sırp şirketinin yapacağı projelerin bedellerinin yıllık 250 milyon avroyu bulacağı tahmin ediliyor. Anlaşmaya göre Gemax, işgücü, malzeme ve iş makinelerini sağlayacak.

Anlaşmayı imzaladıktan sonra Gemax`ın kurucusu Đorđo Antelj, anlaşmanın sadece Gemax için değil Sırbistan`daki tüm inşaat sektörü için önemli olduğuna dikkat çekti.

Đorđo Antelj, inşaat sektöründe etkileyici referansları bulunan ve kısa zamanda tamamladığı kaliteli işlerle bilinen TACA`ya teşekkür edip bu sayede Sırbistan inşaat endüstrisinin Sırbistan ve bölgedeki projelere artık kolayca erişebileceğini belirtti. Antelj, Sırbistan inşaat şirketlerinin Avrupa Birliği himayesindeki ihalelerde büyük yatırımcılarla eşit şartlarda yer alabilmek için TACA gibi ortaklarla işbirliği yapmaya ihtiyaç duyduklarını ve bunu yapmayı hedeflediklerini söyledi. 

Ayrıca, Sırbistan hükümetinin teşvikleri sayesinde analizlerin bu senenin sonu ile 2014 yılı başlarında inşaat sektöründe güçlü bir toparlanma yaşanacağını gösterdiğini belirtti. 

Bu sene inşaat yatırımlarının %5, bir sonraki sene ise %7 oranında artması bekleniyor.

Antelj, Sırbistan inşaat sektöründeki açıklanan yatırımların başlangıç değerinin 500 milyon Avro civarında olduğunu ve bunun doğrudan ya da dolaylı olarak 10.000 kişinin işe alınmasını sağlayacağını belirtti.

TACA`nın yönetim kurulu başkanı ve ortağı Tayyar Akkurt, Gemax`ın 20 yıllık inşaat tecrübesi olduğunu ve Sırbistan inşaat sektörüne iz bırakan bir firma olduğu için işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

Akkurt, " Engin tecrübemiz ve finansal istikrarımızın Sırbistan ve eski Yugoslavya inşaat sektöründe başarılı bir iş ortaklığı oluşturacağına inanıyorum. " diyerek Sırbistan`da ve bölgede altyapı ve inşaat projelerinin gelişmesinin beklendiğini vurguladı. 

Türkiye`nin en büyük inşaat firmalarından biri olan TACA, ağırlıklı olarak eski S.S.C.B. toprakları ile Libya`da iş yapmaktadır. 60 yıllık geçmişinde TACA en yüksek kaliteye rekor zamanda ulaşmış ve bunu alameti farikası haline getirmiştir. TACA`nın yaptığı işler arasında çok miktarda lüks otel, büyük alışveriş merkezleri ve etkileyici kültür kongre merkezleri bulunmaktadır.

Gemax Sırbistan`ın ilk özel inşaat şirketlerinden biri olup, 20 yıl boyunca bölgede her çeşit inşaat işinde bilinen bir markaya dönüşmüş ve ün yapmıştır.

Kurucusu Antelj`in girişimleriyle Gemax, pazarda lider bir konuma yerleşmiştir. Yıllardır, son teknoloji iş makineleri ve ekipmana ve özellikle de çalışanlarının sürekli eğitimine yatırım yaparak uygulamada dikkate değer sonuçlar elde etmiştir.

Çekim gücü, eşsiz estetik ve işlevselliğinden gelen Gemax`ın inşa ettiği tüm yapılar, gelenek ile modern teknolojinin mükemmel karışımındaki üstün kaliteyi sunmaktadır. En tanınmış projeleri, Sırbistan`daki Porsche Grup objeleri, Doncafe Fabrikası, TV Pink binası, UniCredit Bank Merkez Binası, Usce alışveriş merkezinin altyapısı, Olimpiyat Köyü`ndeki 2009 Öğrenci Sporları bölümü ile METRO Cash & Carry Sırbistan objeleridir.

(Kaynak: http://www.b92.net/eng/news/business-article.php?yyyy=2013&mm=04&dd=17&nav_id=85756)
Taca © 2016. Tüm Hakları Saklıdır.